Ontspannen Totaal

Stompwijkseweg 46a
2266 GG
Leidschendam

Telefoon:06 53313316
E-mail: ontspannentotaal@ziggo.nl
Website: www.ontspannentotaal.nl

Missie en visie

Steeds meer (gevoelige) mensen, groot en klein, hebben er moeite mee om ontspannen te leven in een wereld waarin veel van hen verwacht wordt en waar steeds meer prikkels zijn. Ik help hen met het vinden van handvatten zodat ze zich beter staande kunnen houden thuis, op school, werk en daarbuiten. Ontspannen kinderen, ouders en andere mensen voelen zich prettiger, slapen beter en zijn gelukkiger en dat gun ik iedereen! Kinderen en volwassenen kunnen bij mij terecht: als ze 'niet goed in hun vel zitten', als ze ADHD/ADD hebben, als ze lichamelijke klachten hebben, als ze erg gevoelig zijn (en daar last van hebben), hoogsensitief zijn, als ze slecht slapen, als ze veel denken, als ze het leven als zwaar ervaren, als ze vaak moe zijn en als ze andere klachten hebben.


Over Anja Groenewegen

Kindercoach en voetreflexoloog

Mijn naam is Anja Groenewegen en ik woon in Leidschendam. Na de PABO ben ik ruim 10 jaar in het onderwijs werkzaam geweest. Ik heb gewerkt op reguliere basisscholen (vast en als invalleerkracht), voorgezet speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en als docent Nederlands en NT2 bij het middelbaar beroepsonderwijs en volwassenenonderwijs. Het onderwijs is echter niet het beroep waar mijn hart ligt. Het werken met kinderen vind ik wel heel leuk om te doen. Ik begeleid en coach kinderen in mijn praktijk. Ik geef de workshop ZelfvertrouwenYeah! en theaterlessen op aanvraag. Beide heel mooi en bijzonder om te mogen doen. Wat ik ook erg leuk en mooi vind om te doen, is het maken van boeken met kinderen. Deze vorm van kindercoaching heb ik zelf ontwikkeld. Het effect ervan doet mij elke keer opnieuw weer verbazen!

Verder ben ik me gaan verdiepen in 'de wereld der ontspanning', een wereld waarin ik me heel erg thuisvoel. Ik raak niet uitgeleerd en ik volg nog steeds nieuwe cursussen en workshops om mijn ‘gereedschapskoffer’ te vullen zodat ik mensen nog beter kan helpen. Ik heb altijd wel behandelvormen, tips en adviezen in mijn ‘koffer’ die bij iemand passen.
Sinds 2010 werk ik in mijn eigen praktijk als Ontspanningscoach. Daarbij gebruik ik o.a. voetreflexbehandelingen, de MIR-methode en SchoonSchip! Ik geef ook (voedings-) adviezen, oefeningen en tips. Net wat er nodig is. Ik vind het nog steeds heel bijzonder als ik zie wat er met mensen gebeurt tijdens en na een of meer behandelingen. Ik hoop dan ook in de toekomst nog veel meer mensen te mogen helpen om (nog) meer ontspannen door het leven te kunnen gaan.