Fotografie Flow-S


6533 VX
Nijmegen

Telefoon:0618282562
E-mail: silvia@fotografieflow-s.nl
Website: www.fotografieflow-s.nl

Missie en visie

Mijn passie als social worker is om talenten bij jongeren naar boven te halen! Talenten laten opborrelen in de natuur waar ze de vrijheid hebben om zichzelf te zijn! En mijn passie als (natuur)fotograaf maakt hierbij dat ik nu fotografie-activiteiten in de natuur begeleid voor jongeren met AD(H)D, ASS, licht verstandelijke of lichamelijke beperking. En waarom doe ik dit nu juist voor deze jongeren? Ik wil hen in eerste instantie plezier samen geven. Hiernaast vooral een stuk ontspanning; wat een jongere dan ook tegen me zei: ‘‘Met mijn camera in de hand kijk en zoek ik heel rustig naar één ding, en niet naar alles tegelijk’. En wat ik het liefst doe… verborgen talenten omhoog halen! Bij het fotograferen laat ik de jongere ontdekken wat ze interessant vinden, waar ze goed in zijn, hoe ze alles om ze heen zien en dit met hun eigen ideeën op de foto zetten. Beelden laten meer zien wie je bent en hoe jij alles om je heen ziet dan dat je zou kunnen vertellen aan anderen!

Het begeleiden van jongeren met ADHD, daar ligt mijn passie en fotografie sluit naadloos aan op de krachten van jongeren met ADHD! Die creatieve actievelingen kunnen hun ei kwijt, maar ook enorm tot rust komen in de natuur.


Over Silvia van Uden

Mijn passie als fotograaf is om die kleine, subtiele, onopvallende natuurelementen of persoonlijkheden in beeld te brengen. Oog voor het kleine maakt dat talent, enthousiasme, passie, onbevangenheid en wonderbaarlijke natuurschoonheden een podium krijgen! De onopvallendheid laten opvallen. Bescheiden persoonlijkheden laten sprankelen.

Als social worker is mijn passie om kleine krachten groot te maken! Die eigen krachten, interesses en zienswijzen door de jongeren zelf in beeld laten brengen, zodat ze deze ook letterlijk kunnen laten zien aan anderen!

In de afgelopen 6 jaar heb ik kinderen en jongeren begeleid met uiteenlopende problematieken, zowel één op één als in groepsverband binnen organisaties als: Koninklijke Visio, Herman Broeren School, Kinder- en Jeugdpsychiatrie Karakter en Pluryn. Op dit moment werk ik naast mijn Flow-S werkzaamheden als woonbegeleider bij Pluryn.