Educadora, praktijk voor ouder-en kindbegeleiding

Mgr. Wilmerstraat 22a
5281 JT
Boxtel

Telefoon:06 50 40 02 86
E-mail: info@educadora.nl
Website: www.educadora.nl

Missie en visie

Elk kind, ook als er sprake is van een diagnose of kenmerken van AD(H)D, heeft een andere hulpvraag en andere kwaliteiten. Als ouder, maar ook als leerkracht, is het vaak zoeken naar manieren om goed aan te sluiten bij de kwaliteiten van het kind. Educadora, Praktijk voor ouder-en kindbegeleiding, helpt je daarbij middels het bieden van begeleiding en behandeling, op maat, aan kind (of puber), ouder en school.

In de begeleiding die ik ouders en kinderen geef, streef ik ernaar om als een betrokken, integer persoon naast hun te staan. Uitgangspunten zijn de positieve eigenschappen van kind en gezin. Mijn missie is om deze doelgericht en tijdens kortdurende begeleidingstrajecten te versterken zodat ouders met voldoende zelfvertrouwen de begeleiding en opvoeding weer zonder mijn bijdrage vorm kunnen geven.


Over Suzanne van der Star

Orthopedagoog, Neurofeedbacktherapeut

Met vier kinderen in de leeftijd van 2,5 t/m 11 jaar ben ik zelf 'ervaringsdeskundige'. Ik weet uit ervaring dat elk kind een andere manier van begeleiding vraagt. Maar welke? Het goed aansluiten bij wat je kind nodig heeft, is een proces van aftasten dat al bij de geboorte begint. Het is fijn als er zo af en toe iemand met je 'meekijkt', je tips en adviezen geeft.

Mijn achtergrond
Na voltooiing van mijn studie pedagogische wetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen (2001) werkte ik ruim negen jaar in de jeugdhulpverlening. In 2007 specialiseerde ik me in neurofeedback voor kinderen. Ik volgde daarvoor opleidingen bij het EEG Resource Institute (Nijmegen) en Brainclinics (Nijmegen). In de afgelopen jaren legde ik me verder toe op EMDR en hypnotherapie (visualisatie en ontspanningstechnieken). Ook rondde ik de opleiding tot Cogmed-coach met goed gevolg af. De combinatie van expertises die Educadora daardoor in huis heeft, maakt haar uniek in zijn soort.